Dispensers

Hoe hou je het toilet fris en schoon? De oplossing is gebruik van een dispenser

Een schoon toilet is toch vaak een visitekaartje van het bedrijf of instelling of school.  Hoe schoon de bezoekers het ervaren hangt af van een aantal factoren. Naast een regelmatige schoonmaak kun je dit positieve gevoel beïnvloeden door het gebruik van een dispenser. Denk hierbij aan:

 • Geurdispenser  Geur beïnvloed het gevoel van reinheid. Gebruik daarom geurende schoonmaakmiddelen. Kies voor een geurdispenser om dit schone gevoel positief te beïnvloeden.
 • Toiletseatcleaner  Een toiletbrilreiniger in een dispenser , waarmee je de bril voor gebruik kunt reinigen. Een toiletseatcleaner is een goede aanvulling op de regelmatige toiletreiniging.
 • Toiletpapierdispenser Toiletpapier in een afgesloten toiletpapierdispenser. Eventueel met de mogelijkheid voor een extra rol.  Voordelen: Je komt niet zonder toiletpapier te zitten. Kies je voor een jumborol dan hoef je minder vaak na te vullen en bespaar je arbeidskosten. Al deze dispensers zijn leverbaar in diverse varianten en kleuren. Afhankelijk van het aantal bezoekers kunnen we een advies geven over de dispenser en het gebruikte toiletpapier.
 • Toiletborstelhouder Een toiletborstelhouder die er hygiënisch uitziet  zorgt voor een hygiënische uitstraling. Zorg ervoor dat de gebruiker niet rechtstreeks uitkijkt op de borstel. De toiletgebruiker zal eerder gebruik maken van een toiletborstel die er netjes uit ziet en dan ook het toilet weer netjes achterlaten.  Kies voor een variant aan de muur of op de vloer. En zorg er in ieder geval voor dat de borstel regelmatig vervangen wordt.
 • Zeepdispenser Handen wassen is de basis voor hygiëne. Er zijn dispensers voor vloeibare zeep, foamzeep, spray en desinfectiemiddelen. Voor gebruik in ieder toilet, sanitaire ruimtes, zorgruimtes, keukens, en bedrijfsruimtes.
 • Handdoekdispenser, handdoekroldispenser of een handendroger Welke variant kies je? De meningen zijn verdeeld met betrekking tot de hygiëne. Kies je voor papieren handdoekjes?  Zorg dan ook voor een goede afvalbak zodat er geen rommel achter blijft op de vloer. Kies je voor een handdoekrol dan rolt deze zich vanzelf weer op en zal na gebruik gewassen worden. Kies je voor een elektrische handendroger zorg dan voor een exemplaar die niet te veel spetters door de ruimte verspreid en goed droogt. De investering is hoger, maar het voordeel is weer dat deze niet nagevuld hoeft te worden. Ook zijn er hufter-proof exemplaren leverbaar.
 • Afvalbak of Hygiënebak Afvalbakken voor op het toilet in diverse formaten leverbaar.  Hygiënebakken voor het damestoilet. Van 6 liter bakken tot 60 liter bakken. Met daarbij hygïenezakjeshouders voor papieren of plastic zakken. Wandbevestiging of staand op de vloer.
 • Babyverschoontafel Voor mensen met jonge kinderen is dit super handig. Gemaakt van bacterie resistente kunststof en een antibactiriële biocote bescherming.
 • Handgreep Toepasbaar in een invalide toilet, in ziekenhuizen en de zorgsector. Handgrepen zorgen voor een veilig gebruik van het toilet.
 • Haardroger Voor een extra luxe uitstraling kunt u er in bepaalde ruimtes voor kiezen om een haardroger te plaatsen.

Hygiëne op de werkplaats en in de fabriek

Ook een schone werkplek is van groot belang. Het werkt niet alleen prettig het is ook noodzakelijk om veilig te kunnen werken. Naast een aantal van bovengenoemde dispensers kun je in werkplaats ook denken aan:

 • Poetsroldispenser De poetsroldispensers zijn er in diverse varianten. En leverbaar in diverse materialen zoals staal, rvs en kunststof.
  • Wandmodel
  • Tafelmodel
  • Staand model
 • Handschoendispenser Bij gebruik van disposable handschoenen kun je er voor kiezen om deze op een doosjes op een gemakkelijke te gebruiken plek op te hangen. Hiervoor kun de dispensers gebruiken waarbij je een enkele doos, 2 doosjes of 3 doosjes met diverse maten op kunt hangen.

Elco Totaal is leverancier van de volgende merken:

Vendor, Basic Line, Dosing Care, Dutch Bins, Mediclinics, MediQo, Plastic Line, Plastic Line 2020, Plastic Line exclusive, Qbic line, Santral, Valera, Wings, IngoMan, Gojo en Pearl.

Elco Totaal Logo