Werkkleding

Wat is werkkleding?

Hygiëne en veiligheid zijn vaak de belangrijkste reden om te kiezen voor werkkleding / bedrijfskleding. Daarnaast spelen wetgeving en imago natuurlijk ook een rol.

Voor iedere beroep gelden daarom andere eisen. In de bouwsector gelden andere eisen dan in de food branche of de zorg. Belangrijk is in ieder geval dat de kleding comfortabel zit en goed past. Zodat je goed kunt functioneren in de kleding. Ook onderhoud van de kleding blijft belangrijk.

Waar moet werkkleding je tegen beschermen?

Werkkleding moet tegen zo veel mogelijk vormen van gevaar beschermen die op de werkplek voor kunnen komen. Afhankelijk van de branche waarin je werkt moet kleding beschermen tegen:

  • Mechanische invloeden zoals nagels uit een schiethamer, of vezels bij asbestsanering.
  • Kou of warmte, winterkleding of ademende kleding.
  • Vlamdovende of vlamvertragende kleding.
  • Straling, UV werende kleding.
  • Wegwerpkleding voor het werken in zeer stoffige ruimten of bij werkzaamheden die veel deeltjes verspreiden.
  • Microbiologische invloeden.
  • Chemische invloeden, vloeistofdichte kleding voor het werken met vloeistoffen. (chemicaliën, zuren, logen of oplosmiddelen)
  • Zichtbaarheid zoals bij wegwerkzaamheden, werkzaamheden aan het spoor of verkeersregelaars.
  • Zaagkleding voor het werken met een kettingzaag.

Werkkleding kan aangevuld worden met persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) om gelaat, oren en ogen te beschermen.

Uitstraling en herkenbaarheid

Bedrijfskleding heeft invloed op de herkenbaarheid en de uitstraling van je bedrijf. Brandweermannen en ambulance personeel zijn altijd herkenbaar doordat ze allemaal in dezelfde kleding werken. Maar ook voor kleine bedrijven kan de bedrijfskleding een onderdeel zijn van het imago en de herkenbaarheid van het bedrijf.

Advies werkkleding

Voor een passend advies voor het bedrijf en de werkzaamheden kun je een afspraak met ons maken. Wij zoeken samen met u naar de juiste uitstraling en de gewenste bescherming van de medewerkers. Logo van het bedrijf, kleuren, huisstijl zodat er een duidelijk beeld naar buiten wordt gecommuniceerd. Als bedrijfskleding er goed uit ziet dan straal je een positief imago uit naar de buitenwereld.

Elco Totaal is Dealer van ALSICO, CLIQUE, CRAFT, DASSY, HARVEST, HAVEP, INDUSHIRT, M-WARE, PROMOWEAR, PROJOB, PROTEQ, SANTINO, SIOEN, TRICORP en nog vele andere merken.

Neem contact met ons op voor een afspraak waarin we de wensen en eisen kunnen bespreken.

Elco Totaal Logo